Huoltajuus

Huoltajuusasiat hienotunteisesti ja asiantuntevasti

Avioerossa päätetään myös puolisoiden yhteisten lasten huoltajuudesta eron jälkeen. Asianajotoimistomme auttaa lasten huoltajuusasioissa ja turvaa asiakkaan oikeudet kulloisessakin tilanteessa. Huoltajuuskysymyksissä on järkevää pyrkiä sopimaan asioista, mutta viime kädessä asia ratkaistaan tuomioistuimessa.

Yhteishuoltajuus

Yhteishuoltajuus on yleisin tapa hoitaa lasten huoltajuus eron jälkeen. Laissakin todetaan, että lapsella on oikeus kumpaankin vanhempaan, jonka vuoksi molemmat vanhemmat ovat velvollisia huolehtimaan lapsen elatuksesta. Yhteishuoltajuudesssa lapsi asuu käytännössä pääasiassa toisen vanhemman luona, mutta väliajoin on toisen vanhemman luona.

Yksinhuoltajuus

Yksinhuoltajuus tulee kysymykseen, jos toinen vanhempi ei ole kykeneväinen huolehtimaan lapsesta esimerkiksi päihdeongelman tai eri valtiossa asumisen takia. Yksinhuoltajuudessa lapsen huoltajana oleva vanhempi päättää kaikista lapseen liittyvistä asioista.

Elatusapu

Elatusapua on velvollinen maksamaan ns. etävanhempi, jonka luona lapsi ei pääsääntöisesti asu. Elatusavussa on kyse suurista summista, jonka vuoksi asianajajan käyttö on suositeltavaa. Elatusavusta pyritään aina saamaan sopu ilman tuomioistuinta, mutta tuomioistuin on viimeinen vaihtoehto asian ratkaisemiseksi.

Ota yhtettä ja kysy lisää